mereka yang tegar

Friday, July 01, 2011

Bintang Madu

Ini Honey Stars.
Saya kerap juga tersenyum seorang diri bila tengok susunan kotak Honey Stars di pasaraya.

Ini cerita saya dan pakcik padil. cerita biasa. tapi punya makna buat saya. ala biasalah. tengah angau dilamun rindu dan sayang. apa saja jadi cerita manis untuk dikenang.

nak kongsi? eh malu pula.

ngee.

lupakan cerita Honey Stars. saya sedang dalam mode rindu-rinduan ni. rindu bercampur geram. bukan geram sayang, tapi geram tak puas hati.

semasa saya di Tanjung Malim, saya akur bila agak jarang bersua muka dengan pakcik padil. dalam setahun, adalah empat hingga lima kali pertemuan. itupun bila saya balik cuti pertengahan semester atau cuti panjang.

"Tanjung Malim dengan Kulim ni jauh, ain sayang. sabarlah", katanya bila saya mengeluh rindu.

saya diam. melepas nafas panjang di telefon.

ya, perilaku semacam ni, rasa sudah jatuh hukum wajib berkahwin. hehe. (baca : Baba sila ambil perhatian)

awal semasa memilih tempat praktikum, saya merancang mahu ke Kulim. mahu dekat dengan pakcik padil, kononnya. lagi galak mau ke Kulim bila rubi mengajak ke sana. ada aral, kami tidak ke Kulim tapi beralih ke Sungai Petani.

Saya kira, jarak Sungai Petani ke Kulim boleh dikatakan dekat, berbanding jarak Tanjung Malim dan Kulim.

tapi, hampir dua bulan di sini, rasanya dah banyak kali saya bertanya pada pakcik padil,

"bila nak mai jenguk ain di sini?"

masih juga jawabnya,

"nanti dulu, sayang. sabarlah"

grrr grrr grrr.

nota tumit : sebenarnya tak berani langsung nak date di SP. muahaha. berani mati namanya. dah tentu-tentu akan selisih dengan pelajar saya. kaki mall semua tuuuu.

2 komen tak puas hati:

Nabilah Najmuddin said...

kuala kangsar dgn penang, memang jauh

kulim dgn penang, dah tak berapa jauh

kampung batu maung dgn taman perumahan batu maung, tak jauh langsung!

kami pun geram rindu sayang..haha, boleh?

Anonymous said...

"nak mampos"..x manis dibaca..tukar ke phrase lain k ;)