mereka yang tegar

Friday, July 15, 2011

untuk pembaca senyap

selama ni, saya memang tahu blog saya ada silent reader, SR. shhhh. dah nama pun silent, makanya saya tak tahu siapa.

cumanya bila sesekali silent reader tu membuat pengakuan yang dia pembaca setia blog saya, akan timbul bibit keterharuan di hati.

saya : weh hang tau tak.. hari tu kan.. bla bla bla.. (muka teruja nak mula bercerita sebab dah lama tak berhubung)

SR : (senyum) haa tau. hang dah tulis dalam blog. aku dah baca.

saya : eh? hang baca blog aku? tak tau pun?

SR : aku baca diam-diam ja. tak pernah tinggal komen pun.

saya : hehehehe. ye ka.. dah berapa entri hang baca?

SR : tak tau lah. tak kira. aku dah baca blog hang sejak hang kat matrik lagi dah.

saya : ............... (terharu beb!)



juga pada silent reader yang saya tak pernah kenal kalian, tetapi kalian mengenali saya melalui blog, terima kasih saya ucapkan.

pada yang pernah tersenyum, tergelak, terkentut terasa hati, termarah, tersentap, ternangis, tersedak, tersedu, tersengih dan 1001 rasa yang kalian rasakan ketika membaca entri-entri dalam blog saya, tahniah saya ucapkan pada diri sendiri kerana berjaya membawa emosi pembaca menyelami penulisan saya.

muahahaha!

akhir sekali, kepada (kelompok baru) pembaca entri saya dan juga pengunjung Blog Ain Fathihah yang berjahitkan lencana SMK Ibrahim di tudung dan baju sekolah, salam perkenalan saya ucapkan. bila selisih kat sekolah tu, tegur la 'hai cikgu blogger'. hahaha.

saya syak ada antara kamu yang jadi stalker pengintip blog Cikgu Nurul Ain. dan bualkan pasal blog saya dalam kelas. isk isk isk. kan bagus kalau sembang pasal clone ke, periodic table ke, force ke, atau perjanjian hubaidiyah ke dalam kelas.

haha. bercikgu-cikgu pulak dalam blog.

kalian, sama ada pelajar saya (4SN1, 4SN2 dan 4SN4) ataupun pelajar kelas lain yang saya tak sempat nak kenal lebih dekat, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog picisan tapi best saya.

kalian boleh tinggalkan jejak di ruangan komen. kalau ada blog, boleh tinggalkan link blog untuk saya berkunjung balas.

*fariza, saya tau kamu baca blog saya. muahaha. betul ke dah khatam?

10 komen tak puas hati:

Nasriq said...

errr.... kena perkenalkan diri ke? rasanya lagi bagus menjadi SR...

ASaDa RyutaRo said...

saya budak kelas 4SN1, duduk tepi tingkap. tapi dalam kelas saya selalu senyap je.. lalala~

saya silent reader blog cikgu,. hehe :P

Wadai Kipeng said...

baru hari ni komen dan follow.. hahaha

Nabilah Najmuddin said...

popular silent reader jadi topik dlm blog cikgu ain...hehe~km ni kira cute reader la yea...

a kl citizen said...

Dah famous cikgu ain ni.... :)

Anonymous said...

im another ur SR ;)

chiLleD...!! said...

sonok jd SR..=)

chiLleD...!! said...

sonok jd SR..=)

nizamsani said...

wah.

muhamadsufian89 said...

sy nak komen cikgu la. tapi sy budak kelas sastera la. haha