mereka yang tegar

Tuesday, January 24, 2012

robiah yang fotogedik

malam sebelas januari, semasa badan saya keletihan setelah berjimba-jimba di Kalumpang Resort, satu sms menjerit di telefon saya. sms menyibuk daripada cik robiah atau nama komersialnya, ruby.

"kepada Ain Fath, Syadida & Mira Rilek. esok petang akan diadakan sesi photoshoot kita berlima di kampus. akan upah photographer untuk ambil gambar kita. bila lagi nak bajet model kan. bayaran adalah RM50, jadi seorang RM10. kalau berminat sila beri jawapan sebelum esok"

saya tersenyum. bab berpusing dan bergedik di hadapan kamera, serah kat ruby. dia nombor satu. tak ada dakwa-dakwi lagi.

saya membalas,

"tengok dulu. plan esok nak turun KL"

syadida membalas,

"daripada ambik gambar, baik kita buat tukaq-tukaq hadiah"

mira rilek membalas,

"ok"


keesokan paginya, sebaik bangun daripada tidur, terasa tangan dan kaki saya tidak melekat di badan. kebas. sengal. lenguh dan seribu satu macam rasa tidak selesa di seluruh badan. jalan pun terkengkang bahana terlalu bergasak dan bergembira semasa Family Day dengan kawan-kawan. habis sakit satu badan. jadinya, saya tidak jadi ikut serta plan kawan-kawan mau ke KL. takut kejang badan di tengah jalan, siapa nak dukung bawa balik? pergi dengan wan masturah, sah-sah dia akan tinggalkan aja saya di tengah bandar. haha.

seharian saya berehat. petangnya, bersiap ke kampus untuk sesi bergambar. dalam hati saya merasakan, entah apa-apa ja ruby ni. gedik nak ber-photoshoot bagai. dah la kena bayar. tapi atas dasar nama saya ain fathihah, kawan ajak apa pun, saya seronok saja mau join walau tidak diajak. inikan pula diajak. mulut saja membebel, tapi hati senang. lagi pula, saya dengan lapang dada memenuhi keinginan ruby.

alhamdulillah. seronok. nasib baik seronok, kalau tidak, saya debik ruby. ada banyak gambar yang cantik sampai saya pun taktau gambar mana satu saya nak kongsi di entri ini.

setakat ini, ini sajalah dulu.
klik gambar untuk tumbesaran.
klik ain fathihah sah-sah dah takboleh membesar

terima kasih D'Jati Photography..


2 komen tak puas hati:

klcitizen cikgunormah said...

wah, memang cantik gambar tu ain... teringin nak tengok yang lain :)

PinQib said...

hehe.. eh dak upsi...ahh.. kenal x adam tu??