mereka yang tegar

Saturday, January 14, 2012

Hari Keluarga SeBioAn di Kalumpang Resort & Training Centre

Wei kawan-kawan. sempena akhir semester ni kita nak pi mana?

Jom pi bercuti kat pulau! kita pi pangkor. RM160.
(mahai laa, kata sebahagian)

Jom kita buat dinner kat hotel. RM80.
(mahai laa, duit takdak. kata segelintir)

Okay, mari kita meluangkan masa akhir bersama dengan kos paling murah, RM30 saja tapi seronok. Hari Keluarga (tapi tak ada siapa bawa suami/isteri dan anak-anak pun, semua single) SeBioAn di Kalumpang Resort & Training Centre, Kerling.

Muka sengal-sengal ubi pengarah program. badan saya tak berapa sihat lagi pagi ni. tiba-tiba demam sehari sebelum hari keluarga. itupun gagahkan diri juga masak sup kaki untuk kawan-kawan nak makan. ahaa, sebenarnya diri sendiri yang nak makan.

Mari sarapan dulu. Seharian di resort, mulakan hari dengan sarapan. Padahal masa makan sarapan yang disediakan resort, sebahagian daripada kami yang sampai awal dah mempulun roti dengan telur dadar pecah & kacang panggang.. dan ratah sup kaki. Sepagian saya tak selera makan. mulut pahit. wuu huhuhu.


Sebelum acara sukaneka, semua membuat bulatan gembira kita, dan sesi memanaskan badan diketuai oleh Azi dan Zira.


Permainan pertama : Boling kepala kelapa. baling bagi kena botol kuning, dapat satu markah per botol. kalau kena botol merah, tolak satu markah. yeahh kumpulan saya menang untuk sukaneka pertama.
gaya burung nak terbang

gaya nak halau ayam

apa-apa hal, ambil gambar dulu.

"wei hangpa ni takboleh tengok kamera ka?" kata Acap yang tak puas hati sebab dia kurang jelita berbanding kami semua.

Permainan kedua : cari gula-gula dalam tepung. pertama kali saya main tiup-tiup tepung ni. huhu tepung masuk hidung. putih taik hidung ku
sukaneka kedua pun kumpulan saya menang. haha.


Permainan ketiga : tarik tali! perghhh permainan getir sungguh. pertama kali seumur hidup saya main tarik tali. muahaha.
dari depan : rubi, azi, ain fathihah, yuni, keri, mare.

muka serius dalam gambar, syidah. haha. ni la gambar kegemaran saya.
jangan main-main sama cikgu bio-to-be haa. ganas nih.

kumpulan yang ada dua lelaki ni kalah masa main tarik tali pusingan kedua. haha. gadis-gadis pakat-pakat duk sakat, 'woi, balik pakai tudung la woi!'

Acara selingan yang dirancang oleh Syahiran. meraikan hari lahir bulan januari dengan telur dan tepung.
selamat ulangtahun kelahiran
dari kiri : zira, rubi, zaimah, ee weng

Permainan ke empat : basketball air. baldi jadi lubang gol.
susahnya nak bergerak laju-laju dalam air. tapi, atas darat pun saya lengai juga. hehe


 Permainan ke enam : pillow boxing. dushh dusshh dushh! saya suka game ini. gigih main sampai tiga kali.

Acara santai : BBQ dan mandi sungai.


 seperti biasa, budak ini memang pembajet model.

BBQ guna sudip? muahaha!

cenderamata comel. apa dalam kotak? rahsia. hehe


terima kasih pada semua 50 orang yang memberi kerjasama baik. saya seronok sangat. gedik juga walaupun demam. tapi mula gedik lambat sikit, sementara pening demam nak hilang. lesu aja.

nota tumit : ramai yang dah balik kampung masing-masing. tak apa lah, hangpa semua balik lah dulu. biar saya jaga tanjung malim. tiba-tiba sayang. kan.

4 komen tak puas hati:

insan_marhaen said...

salam Ain,

Elok sekali akktif diketika masih muda. isikan juga dengan aktiviti yang memberi kepada masyarakat.

apakhabar mak?

Ruby said...

kali kedua skrol baru aku perasan ada wajah pembajet model kat sini. alaaa, cakap je la rindu aku.

Siti Shamsiah Binti Sani said...

tgk pun dh rasa seronok...:)

Cik Z@i Pen@nG said...

syoknya...teruja tgk