mereka yang tegar

Tuesday, April 05, 2011

21 - freedom is good but principle is must.

terima kasih pada semua yang ucap selamat sempena ulangtahun kelahiran saya. Usia 21 tahun, ramai yang cakap usia untuk dapat kunci kebebasan. bebas setakat mana tu ya. Apapun saya yang konvensional ini masih percaya yang freedom is good but principle is must. Bebas sehingga lari dari fitrah, itu bebas yang memusnahkan diri.

SMS hari lahir pertama saya terima dari Baba, jam 11.57pm 2/4/2011.

Salam anak Baba selamat menyambut ulangtahun. Banyak cabaran yang akan Tata tempuhi... ... Moga dapat laluinya dengan penuh kesabaran dan ketaqwaan. Hidup yang akan diharungi pasti penuh dengan dugaan. Oleh itu hadapi dengan pertimbangan yang sehalusnya ...
Ucapan pertama yang menyeramkan. Hihi.

Noriswana rakan seBio orang pertama yang ucap selamat kat saya dalam Facebook.

Hasmalina, orang yang paling banyak kali wish birthday kat saya tahun ni.
Jabat salam masa parti durian, SMS, YM dan emel. Nak tahu kenapa dia wish saya banyak kali? hehe. Saya rasa mungkin dia terharu sebab masa birthday dia, saya jadi orang pertama yang SMS dia untuk ucap selamat ulangtahun. Baca : SMS, bukan facebook.

SMS saya pada dia lebih kurang begini,

'Salam Has. Reminder HP aku tulis esok birthday hang. So, selamat ulangtahun kelahiran ke 22'

haha.

Saya, Ain Fathihah mengucapkan

terima kasih pada semua yang SMS,

Siti, Amal, Mama, Faina, Amirul Izuan, Amirah Fatin, Athirah, Adeebah Farzana, Mak Nanie, Hasni, dan Faiezah.

terima kasih pada semua yang ucap selamat hari lahir di Facebook. Err, ramai sangat tak mampu nak tulis semua. Maaf ya. huhu.

Dan terima kasih juga pada pemanggil misteri yang telefon, 0174488325 sekitar jam 12.15 am. Suara garau, saya syak lelaki. Hehe. Dia ucap happy birthday nurul ain n bla bla bla tu. Bila saya tanya ni sapa, dia cakap 'suka hati aku lah aku ni sapa pun. ko poyo ape hal. sebok ja nk tau aku sapa'. terus dia matikan perbualan. lima saat jeda. okay, saya terkesima sebentar. lima saat kemudian baru tergelak.

Buat Pakcik Padil, saya dah 21 (sambil senyum-senyum dan angkat-angkat kening).

Kenapa dengan 21?

Heloo cik abang. Saya dah rasa tua ni. Sila siapkan thesis kamu, pergi latihan industri, cepat kerja dan kumpul duit dan masuk meminang saya! Haha.

nota tumit : saya dah semangat nak daftar undi dengan SPR.

8 komen tak puas hati:

iqbalsyarie said...

daftar mengundi, tapi jangan undi orang jahat (you know better) ops... terpolitik pula.

Dan seperti semalam, hari ni nak ucap benda yang sama. Moga bertambah usia, bertambah2 segala yang baik :)

a kl citizen said...

moga sentiasa dalam lindungan Allah , Ain

f_aRa_aINa989 said...

siapa yg call tu ain?

Ibn Mustakim said...

makin meningkat usia... makin hampir kita dengan ajal yang Allah dah tetapkan.... selamat menghadapi kematian... bersedia utk alam akhirat dengan menggunakan dunia dengan sebaik mungkin....

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
selamat hari lahir..panjang laki hidup awak kat depan tu

Khuzrin Kamarudin said...

selamat hari lahir tua kan nya pun... hahaha..

kapten said...

Selamat hari lahir juga ain....

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

hahaha. bestnye baba SMS wish besday.
tak penah merasa =.="

pasni boleh la tulis entri berbaur politik. takde la org nak ckp, "hg budak2 apa tau?"
hahahahaha :D