mereka yang tegar

Thursday, August 19, 2010

orang rendah, rezeki murah

Bila sesiapa mengejek saya ketot, biasanya saya akan menjawab dalam hati, ‘tak apa, orang rendah, rezeki murah’. Hehe. Berlapang dada lah dengan rezeki kita hari ini, moga jiwa tak terbelenggu dengan rasa tak cukup itu, tak cukup ini.


Sabtu :


“salam. Bila Nurul ada kat rumah? Masa dekat-dekat nak buka puasa satgi, mai Happy Mart, kita pi KFC. Abang Saadi belanja. P5 dapat duit audit. Saya belanja staf mei-jun.”


Yuhuu, best-best. KFC jadi bertambah best bila orang belanja. Hehe. Dapat la tapau dinner plate. 3 ketoi ayam. Makan masa berbuka dengan adik-adik.


Ahad, lepas sahur :


“hello Nurul, dah sahur ke? Mau roti tak? Mai turun sini. Pakcik tunggu kat depan pagar.”


Ini Pakcik Gardenia. Kenal masa kerja di Happy Mart cuti semester lepas. Sampai sekarang saya masih berhubung dengan Pakcik ni. Tak tahu lah kenapa pakcik ni baik & perkenankan saya (hua3,perasan). Kata Mad Ezun, pakcik ni pernah beritahu dia, saya mirip anaknya. Saya tak bertanya lanjut. Sampai sekarang juga, saya tak tahu nama pakcik ni, save nombornya dalam HP, cuma ‘Pakcik Gardenia’.


Suka3. Pagi Ahad dapat la roti Butterscotch 1bungkus, dan Wholemeal 3bungkus. Roti mahal nehh.. hehe. Adik-adik pakat ambil bawa balik asrama.


Ahad, malam (sebelum naik tren balik Tanjung Malim) :


“nah, parfum Sweet Honesty. Ibu beli lebih hari tu, ada promosi. tapi tak pakai-pakai pun.


Ngee, sekarang saya ada dua Cologne Spray Sweet Honesty, satu beli sendiri dua minggu lepas, satu Ibu beri.
Saya ada dua roll-on Purse Concentre Sweet Honesty, satu beli sendiri masa cuti, satu Ezun beri.

14 komen tak puas hati:

f_aRa_aINa989 said...

pasni nak ckp camtu jugaklah!!!
hehehehehe....

umi kalsom said...

hehe... murah rezeki.
berkat ramadhan... =)

salam ramadhan.

nizamsani said...

Alhamdulillah.

ismiaisha said...

sape kah ibu??
hihi~

aku golongan org xbaper tinggi jugak..ngeee~

penaberkala said...

0rang rendah rezeki murah?
rendah gak ni, mudah-mudahan murah rezeki jugak lah

salam ramadhan
selamat berpuasa

RUBY said...

org rendah rezeki murah....
aku kategori rendah ke tinggi????harap2 rezeki murah jugak la ye...

bangauputih said...

banyak berkah di bulan ramadhan nie, :-)

Ann said...

aku pon rendah...(nak jugak hehe)..insyaallah tak kira tiggi rendah..moga2 murahlah rezeki

d_tieah said...

Huhu..
Aku sk bau sweet honesty..
Mmg guna perfume tu..

iqbalsyarie said...

hahaha..betul :)
murah rezeki la~berkat sabar...anak yg mati pun boleh hidup semula,inikan pula makanan..Allah balas terus kan?

Bulan puasa kita perlukan makanan rohani,kan? Cerita terbaru di blog.kisah si tudung labuh~kisah nafsu~dan kisah jahiliyyah

Encik aMin said...

tak aci, tak aci.. aku pun nak gardenia free.. :p

Thoha said...

jangan pedulikan apa yang orang kata..kita semua tidak sempurna..

Luth Textile said...

ala.. alaaa

a kl citizen said...

memang murahlah rezeki ain....
jangan peduli cakap orang pasal ketot tu... orang rendah ni awet muda, tau