mereka yang tegar

Monday, January 04, 2010

satu untuk dua (jawab tag Amirah dan Fawez)

entri ini di'post' semula memandangkan saya terlupa nak jawab dan ambil award dari budak tinggi. dia sedang menangis sambil hentak2 kaki dan merajuk dengan saya. maka untuk pujuk dia, saya buat macam ni. dah dah, jangan nangis lagi k! hehe

Kebetulan, dua orang Blogger tag saya. Bonus, award yang sama. Maka, saya jawab tag Amirah dan Fawez dalam entri yang sama. Mula-mula memang dah terfikir taknak ambil award Mira, tapi bila tengok blog Fawez, dia bagi award dengan cara yang menarik, iaitu meletakkan imej header blog saya.

 

Tapi sebenarnya lebih tertarik dengan deskripsi Fawez mengenai blog Ain Fathihah,

 

“Cerita pemilik header atas nih kekadang sengal-sengal.. namun banyak isi tersirat dan pengajaran..

Ain Fathihah: saya tag kamoo, sila kesali.. hehehe”

 

Ini award Blogger Cantik. Tiba-tiba rasa diri ayu, cantik menawan.

 

7 fakta Mengenai Ain Fathihah :

 

1.153cm dengan berat +/- 40kg. selalu makan banyak-banyak dengan harapan boleh naik berat badan sampai 45kg.

 

2.tido dengan bantal busuk warna biru. Benci bila bantal busuk baru lepas basuh, sebab takda bau sendiri pada bantal.

 

3.orang yang tak berapa kenal saya akan cakap saya gadis poyo yang hidup dalam dunia sendiri.

 

4.sangat suka pakai bedak bayi Anakku pada badan.

 

5.semester ini saya takda roommate. Dan selalu harap semester depan akan dapat roommate yang boleh terima pe’el gila-gila saya. Tapi sebenarnya lagi berharap takda roommate sem depan sebab sangat seronok duduk sorang-sorang. Bilik ini aku yang punyaaa.. ha ha ha!

 

6.baru-baru ini diri saya sangat kecewa dengan printer Canon Pixma iP1880. Oh printer kamu agak mengecewakan aku dengan hasil kerjamu yang kurang memuaskan.

 

7.saya mudah teruja dengan perkara-perkara kecil. Tak perlu menunggu perkara yang besar untuk buat saya gembira dan seronok.

 

8.saya selalu hairan melihat seorang gadis yang merasa dirinya derita. Sikit-sikit punya hal, mengaku dirinya paling derita di muka bumi. Isk isk isk, saya bersimpati dengan cara dia memandang kehidupan. Mungkin kurang kasih sayang dan susu susu ibu masa kecil.

 

9.saya selalu tekankan pada diri, kemampuan mengawal emosi adalah sangat penting.

 

10.saat saya menaip entri ini, saya sedang menunggu panggilan telefon dari pakcik padil.

 

Opss, dah terlebih 7.

3 komen tak puas hati:

amirah said...

dalam xmau 2 boleh plak bg smpai sepuluh...

handhalah ibnu kamil said...

hahaha.
ain kecik yang comel.

aku dapat gak award itu.

aku tgh tunggu entry baru aku berusia dua minggu, baru aku update. sebab beliau pawiz cakap blog aku tu warta kampus.

hahaha.
aku jadi romate ang bleh??

ain fathihah said...

mira, terlajak la tu.

abu, aku sebenarnya memang tak kisah sebilik dengan lelaki, sebab sem lepas aku dah pernah sebilik dengan lelaki. hensem plak tu ex-roommate aku.

cuma, aku taknak terima lelaki yang sudah bermisai, berkumis, berjanggut dan berjambang jadi roommate aku.

hehe.