mereka yang tegar

Tuesday, September 15, 2009

betul ke Baba i hensem, Luth?

pagi ini, semasa saya membelek2 nota Plant Fisio, mata tertangkap ke blog Baba, yang baru di'update'

.

.

selesai membaca entri Baba,

berkenaan beliau pertama kali mendapat duit raya dari muridnya..

ah, duit raya saja. apa mahu diheboh?

begitukah kalian fikir..

pada saya, bukan nilai kertas bernombor itu,

tapi, usaha murid Baba untuk mengumpul duit poketnya dan mencari sampul duit raya yang menjadikan saya terharu..

kemudian, ada lagi kisah lainnya.

usai membaca,

saya tersenyum sendiri.

entah.

perasaan yang bercampur baur.

paling penting,

rasa nak tergelak pun ada.

boleh bayangkan macam mana situasinya...

hehehe

sempoi tak sempoi Baba ni..

sedikit entrinya yang membuat hati saya tercuit..

Saya pernah ditegur oleh seorang Nazir yang masuk ke kelas saya pada akhir waktu pengajaran semasa murid sedang menyiapkan latihan, apabila melihat seorang murid sedang memicit belakang saya, sedang saya memeriksa buku latihan murid, dengan nada kesal beliau menyatakan mengapa suruh murid picit awak? Maaf encik, mereka ni anak-anak saya, mereka panggil saya baba................... nilah cara saya menyelami hati dan jiwa mereka.

.

.

.

Yeahhh, Baba memang sempoi.

hahaha

Ba, tau tak..

Luth cakap Baba hensem

ahaks!

Ba, jangan kembang lebih-lebih haa!

13 komen tak puas hati:

myfr3ak said...

setuju dengan luth! memang ensem + sempoi! mula-mula segan juga nak bertegur, biasa la..macam langit dengan bumi..tapi sempoi ja..hehe

lagi satu! kem salam adek! hee

ain fathihah said...

haha..bangga habes la Baba ain kalau baca ni..

okeh, nt ain sampaikan salam kat adik. adnin ke adilah?

Ummu Qaseh (UQ) said...

ensem, memang ensem...

kirim salam abi dan mama, raya nanti jemput la ke rumah ya...

bawak family semua, ain ada tak number kak moon?

wslm

ain fathihah said...

no tepon kak mun?
urm urmm, rsanya xdak.

ehee, nt kalau jmpa akak, ain minta ya

myfr3ak said...

Adilah! Hehehe..cute sangat budak tu..malu-malu ja..hehe

ain fathihah said...

wahh..ramai plak yg perkenan kt adilah yerrr

Anonymous said...

hu.hu..ur baba mmg encem...nice...
untung u dpt father mcm tu..;)
patut pun u chomellll sesangat...


yamiko-anna

ain fathihah said...

eleh3 anna mopiko..
mcm la penah tgk Baba saya..

(slmt balik kampung)

Anonymous said...

HA..TU LAH AIN...SY NI DAK UPSI GAK...CUMA IDENTITI TAK MAU DITONJOLKAN..
MMG LAH SY PERNAH NENGOK BABA AWAK...TAKKAN TETIBA SYA MENGIGAU NAK KATA BABA AWK ENCEM...

CORRECTION YAMIKO BUKAN MOPIKO ERK...;)

luthtextile said...

memang hensem baba ain..

semua anak - anak dia comel belaka,

nt kem salam kat anak sulung baba ok? huhuhuhu..

ain fathihah said...

Luth, ok nt ain sampaikan salam pada anak sulung Baba..

eh eh, macam untuk diri sniri je..hehe

ain fathihah said...

TQ atas pembetulan..xbest la yamiko..

nak Anna Mopiko jugak..
la la la

Anonymous said...

MOPIKO,PUN MOPIKO LAH..NANTI NYAMUK X BERANI DEKAT..KAH.KAH