mereka yang tegar

Tuesday, July 14, 2009

aku makin mengecikkah?

tak tahu kenapa bila mula semester ni..

saya sering ditegur kawan-kawan seBio.

bukan sebab saya makin cerah berseri kerana guna produk Fair & Lovely pemutih kulit

bukan juga sebab saya makin bergaya lilit tudung melintang sini membelit sana

bukan juga sebab saya pakai baju baru, beg baru, kasut baru dan segala baru..

bukan! bukan!

dan tentunya semua perkara di atas tidak pun wujud pada diri saya.

hari pertama kelas, jumpa Fyda

"eh ain, kenapa makin mengecik ni?" katanya sambil menghayun-hayun tangan saya.

yang lain pula,

"ain tak makan ke..makin kecik ni.." sambil belek saya dari hujung pin tudung sampai hujung kad matrik dan mungkin juga hujung kain baju kurung saya.

mulanya saya memang tidak menghiraukan sangat.

sebab

sayakan memang maintain kecik, kuit, comel dan kecik. (perlu ke sebut kecik dua kali ni?)

kurang beberapa jam tadi,

ada perjumpaan di cafe KUO.

Mas kata,

"ain, kenapa ko ni? makin kecik. baju ni kan kecik ja. kenapa nampak besar & menggelebeh bila ko pakai?"

Hasni menambah,

"betullah ain. ko nampak makin mengecik. ko tak cukup makan ke?

teman serumah, Su pula..

"ain ni memang budak tak cukup umur lah. keciknya kau. macam baby ja. betul ke kau ni 19tahun?"

arghhh!

apakah?

7 komen tak puas hati:

Luth Textile said...

wakakkaa.. ain bkn 19 yer.. pembetulan 9 tahun

jai.jezz ^.~ said...

comei per kecil.. cute sgt. ;D

alif.nun.ya.nun said...

ain nape ko kecik???????hakhak saje mo tmbh bilangan yg menanya

pu3 balqis said...

mmg betul2 kecik la tuh...
best apa kecik..
pu3 pon nak jadik kecik gaks...
diet kot..?
;D

ain fathihah said...

adess..

bingung ku..


hehe

aisha said...

hahaha apekah???

bgus tau klu org kcik molek ni ain..omo dh byk pn nmpk cm bdk2 je

best wooooo...

kapten said...

ok la ain nampak kecik....maksudnyer tue ko masih muda...nanti mesti kawan2 ko nak minta petua untuk menjadi awet muda(awek ker awet?).Dedulu apa yg berlaku kat ko pernah juga menhantui diri aku. kalau kwn ko kata ko kecik ko kata jer.. yang i'm still young awet muda la katakan...kan skrg semua org nak jadi muda..hehehe