mereka yang tegar

Monday, June 20, 2011

lain mata lain pandang

ada kenalan yang komen, Ain Fathihah ini ada-ada saja. hal membeli ikan boleh dijadikan cerita blog. hal berak pun boleh dijadikan cerita juga. katanya lagi, saya agak kerap boleh mengemaskini blog sebab saya ada macam-macam perkara seronok/tidak seronok/best yang berlaku dalam hidup saya.

terfikir juga saya, adakah kehidupan sang pengomen itu mendatar dan tiada apa-apa yang berlaku?

sebenarnya, ini bukan soal dalam hidup kita berlaku banyak peristiwa atau tidak.
tetapi,

ini soal bagaimana kita memandang kehidupan.

5 komen tak puas hati:

HEROICzero said...

at the first place pun, tiada siapa paksa siapa siapa untuk baca. kan?

=)

tulis saja apa yg kamu mahu.

Ezatie said...

blog kan kiter nyer journal, diary kan...suker hati kite rla nak tulis haper..kita ader benda nak cerita maksudnyer hidup kita x boring tul tak? diorg sumer xder benda nak share mesti kaki yg layan jiwa jer, xmo sharing dgn org lain..buat hal sdirik jer ..kan2??

PnConfused said...

betul....

cara kita memandang berbeza, haruslah cerita sekadar potong kuku kalau rasa seronok boleh cerita berjela2.

iffahnasir said...

sudut pandangan yang berlainan dapat mencetus dimensi pemandangan yang pelbagai.tentu lebih terasa makna kehidupan, jika dapat aplikasikan dalam setiap perkara yang kita lakukan.. =)

Anonymous said...

sedangkan anai-anai pun boleh robohkan sebuah rumah yang besar & mewah (hakcipta saya pelihara)

p/s: siapa saya? ho3 :D