mereka yang tegar

Thursday, June 24, 2010

kenangan tangan yang pegun

Berikutan entri saya menggatal mengusik Fahmi, ada seorang teman seBio menegur, katanya, tak baik saya buat entri begitu dalam blog. Tak risau ke pakwe saya berkecil hati dan merajuk lalu membunuh diri ?

 

Risau? Hehe. Jujurnya, risau la jugak sikit-sikit. Telusnya, tak risau pun, buat apa dia nak letihkan kepala cemburu berlebihan. Err, cemburu sikit-sikit tu, biasa lah kan. Kalau tak cemburu langsung, alamak! Saya pula yang risau nanti.

 

Sesiapa yang ikut Blog Ain Fathihah, rasanya kalian perasan, tak banyak cerita kami berdua yang saya kongsikan di sini. Memang, saya akui. Sangat jarang saya tulis mengenai si dia. Semua tahu, blog adalah tempat yang baik untuk luahkan isi hati, tapi ada juga perkara yang lebih elok disimpan sendiri.

 

Bagi saya, cerita kami exclusive sifatnya. Jika saya kongsikan berlebihan bersama orang lain, saya akan rasa cerita kami berdua sudah kurang exclusive. Semua orang tahu, siapa-siapa pun boleh baca. Ala, malulah macam tu. Hehe.

 

Semua kenangan manis kami berdua, biarlah saya simpan dan senyum sengih seorang diri.

 

Haha. Memang saya rasa sangat segan nak upload gambar dia. Atau upload gambar kami berlaga-laga pipi dan bahu di FB dan blog. Lagipun, kena check dulu ada ke tidak gambar sebegitu dalam laptop saya. Huhu.

 

Pasangan bercinta lain kalut upload gambar berdua yang manja-manja, yang mesra-mesra, dan yang romen romantis-romantis di FB. Saya?

 

Huwaaa! Saya takda pun.

 

Haruskah jeles?

 

Tunggu lah, dah kahwin nanti, saya upload gambar yang pose garing-garing, daring & baekkk punya dengan suami. Kasi jeles orang lain. Har har har! (gelak jahat)

 

Alang-alang berceloteh pasal gambar berdua ni, saya letaklah juga gambar berdua. Ada cerita di sebalik kenangan yang saya sempat pegunkan ini.

 

Tajuk : Kenangan Tangan Yang Pegun.

Pada suatu tarikh yang indah permai, saya dan dia...err...keluar...err....jalan-jalan....makan-makan-makan....sembang-sembang....dan balik.

.

.

sekian, terima kasih. huhu.

21 komen tak puas hati:

a kl citizen said...

biarlah begini
lebih manis dan tidak meloyakan saya ...

ain fathihah said...

hehe, terima kasih cikgu. saya memang kena selalu amik berat pandangan pembaca blog ni. saya tau ada mak-mak orang, n bapak-bapak orang yg selalu sudi bertandang ke sini.

mier@merr said...

ini lebey suwit...

iqbalsyarie said...

wah,...bagusla mcm tu...tggu kahwin ajew la..senang..lesen dah ada~hehe
Ain dijemput membeca-Latest post: cerita lima ratus

rizputra7 said...

oh romantis sungguh hehehe

kapten said...

saya setju dengan ungkapan ini "cerita kami exclusive sifatnya". Teruskan dengan apa yang ada sekarang.

Ad-Deen said...

ain...tembam tgan hg skang..jeles plak..he3...aq ni pyah sgat ah nak naik brt badan..hu3..

Ann said...

tol ain...xperlu nk show off lbih2, nti hilang eklusifnyer..

ASaDa RyutaRo said...

hahahahahaha.. ** gelak saja..

lalala~

NiZaM Limited said...

tak perlu sgt kot nak ikut2 org lain tulis2 psl kehidupan dgn pasangan..psl bnda tu bknnye pasti lagi kan..
mcm ain kata..lain la dah kawen, nak tulis dari a sampai y pon bleh..uhuk2..z penutup hari..xbleh tulis..=p

handhalah ibnu kamil said...

hahaha..
aku lebih selesa sendiri. :)

Thoha said...

saya pun setuju..bukan semua benda kita nak cerita kat orang kan..

ain fathihah said...

mier@merr, iyaaa...suwit, semanis saya. adeh, terperasan comel lagi. maaf ya.

iqbal, ya doakan lah saya kawen cepat. hormon gatal dh banyak dah ni. walaweiii...parah kalau makbapak baca pernyataan ni.

ain fathihah said...

rizputra7, yup! romantis bertapis-tapis.

ain fathihah said...

kapten, ya, terima kasih. kalau dah bernikah nanti, lain pula gaya ceritanya. hehe. exclusive tu penting

ain fathihah said...

Faiezah, hang baca entri ka, hang tengok gambar saja? hehe itu cuma ilusi saja. mana ada tangan aku tembam. sama macam dlu. kalau tembam skit pun, masih tak setembam tangan Amal. haha

ain fathihah said...

Ann..tak berapa suka nak show off pasal pakwe. malu + segan + rasa tak best pun nak show off. cuma tak sabar2 nak show off suami! ngeh3

ain fathihah said...

Asada, gelak ja? tak jeles? ahaks!

ain fathihah said...

NiZaM Limited, betoi ka Z dah takleh tulis sebab penutup hari? rasanya mula dari O,P, Q pun dah tak boleh tulis dah. hihi.

saya tak tulis sangat pasal life cintan-cintun sebab selalu rasa mual bila baca blog orang lain yg hampir semua entri adalah mengenai pasangan. macam dah xdak cerita lain.

dan saya takmau lah orang lain plak yg mual-mual tekak masuk blog saya, kan kan.

ain fathihah said...

Abu, ya, tahniah sebab selesa bersendiri.

err, Abu..ada beza tau antara

"memilih untuk sendiri"

dan

"terpaksa sendiri sebab memang itu saja pilihan yang ada"....

hehee

ain fathihah said...

Thoha, yelah. sikit2 saja boleh tulis dalam blog. takleh lebih. bahaya.