mereka yang tegar

Tuesday, May 05, 2009

Laskar Pelangi ~ 5 bintang + setengah!

Terima kasih pada Encik Abu yang sudi merajinkan diri memberi filem ini kepada saya.

Syokkk laa Abu.

Saya bagi 5bintang + setengah.

Filem yang sangat menyentuh perasaan.

Elemen persahabatan, kekeluargaan dan semangat juang yang diadun secukup rasa.

sehingga cukup untuk membuatkan lelaki semacho (macho ke? perlu difikir2 kembali) Abu menangis.

Adakah hati saya cukup tabah dan kuat sehingga saya tak menangis?

tapi,

sebak la weii...huhuhu.

bila lagi Malaysia nak ada filem sebegini ya?

jangan salahkan penonton kalau filem Malaysia tak laku

disebabkan produser-produser filem Malaysia menghidangkan kita filem-filem sampah yang boleh buat kita muntah lewah..

wekk!

.

.

.

Laskar Pelangi

best3x!!

mimpi adalah kunci
untuk kita menaklukkan dunia
telah hilang
tanpa lelah sampai engkau
meraihnya
.
laskar pelangi
takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
raih bintang di jiwa
.
menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia
.
selamanya…
.
cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau ini kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita
.

laskar pelangi
takkan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi
.
menarilah dan terus tertawa
walau dunia takseindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia
.
selamanya…


8 komen tak puas hati:

Hamba Ilahi said...

ain bagi abg tengok juga...
nak uji cair kah tak
klu cair maknay filem ni memang best
sebut pasal persahabatan ni lama da tak jumpa ain di arena perdebatan....
demam exam mematikan demam debat ain......hehehehe
abg deman kedua2y///////

ismiaisha said...

ada lagi cita ni kt ang?aku nak..hehe~

Anonymous said...

Cerita sampah?? muntah lewah?? Kalo Ain rasa hebat sangat cuba la Ain jadi produser...Sepatutnya kita kena la support cite kat Msia ni walaupun x sehebat mana bukan menghina sampai camtu sekali...u jerk me off(^_^)

alang said...

Laskar Pelangi? Dah download lama dah. Tapi takbleh play kat laptop ni. Tak compitable kut. Malam ni pinjam laptop member kut tgk citer nie.hehe.

ain fathihah said...

haha..
ok
encik anonymous yang tidak menonjolkan diri..

cakap belakang je la noh..

la la la

neem said...

nak tgk!!!

Suhaimi said...

memang saya sokong kamu..!!! laskar pelangi penuh erti....!!! bila tah malaysia nak buat citer yg mcm tu... yg ada sampah.. nak support gak tapi watpe nak support sampah.. xperlu nak jadi producer pasal itu bukan kerja kita... sapa yg nak jd producer laa ke paham - paham sendirik..... ni buat citer BOHSIA ceh... pengajaran taik kucing.... pelakon pun memang bohsia..!!!

neem said...

neem tiyok tgk cite nih. sedih masa cikgu dia meninggal..

hiduplah utk memberi sebanyak2nya. bukan menerima sebanyak2nya..