mereka yang tegar

Monday, July 26, 2010

kekasih hati buat perangai

Salam'alaik. dunia terasa gelap. senyuman saya tak lagi semanis mempelam madu. telan nasi terasa pasir. Tilam tak lagi empuk, bantal dah tak sedap dipeluk. Ain Fathihah sedang jiwa kacau. Tak sangka si dia buat hal di waktu-waktu begini! kalaupun sungguh sudah bosan dengan saya, susah sangat kah nak tunggu sehingga saya tamat pengajian?

Arghhh, kekasih! tega kau. kenapa tak sanggup tunggu lagi dua tahun saja!

kenapa buat saya begini?

pakwe nombor wahid merangkap laptop kesayangan rosak. motherboard bermasalah. huhu. perit rasanya. semacam putus cinta. rasa patah kaki. uwaaa!

pilihan yang ada,

1. baiki di Kedai A, RM350. Kedai B, RM380. jaminan satu bulan sahaja. kebarangkalian tinggi untuk rosak lagi.

2. trade in laptop ni, RM250 sahaja! ceh saya beli laptop ni masa semester satu, RM1999 tau. tapi pasrah la, barang begini memang takda nilai pun untuk dijual semula.

3. beli laptop baru. wahhh, bunyi macam best! tapi mai la RM2000. meh, sapa nak bagi. kalau bulu kaki Baba saya tu, dijual ada harga, no hal bebeh! senang-senang boleh cekap laptop Apple. hehe.


Berita sadis, Blog Ain Fathihah mungkin dibekukan buat sementara waktu. Masa kembali aktif, akan diberitahu kemudian. sob sob sob.

Terima kasih Gadis M, sebab paksa rela pinjamkan laptop untuk saya update.

wassalam.

17 komen tak puas hati:

hiro said...

sadis, igt gua pakwe no 1..xpe2.dimatamu hanya laptop..fine..haha

Ann said...

huhu igtkn pakwe yg tutttt..hehe

kalo ditempat ain pun, rase berat jugk..xtau nk watpe..tp bsabar la ye

Ariff Budiman said...

Tangkap syahdunya. Good luck semoga dapat pak we baru. Hehe. Sampai terpaksa dibekukan

Sofia said...

ain, motherboard mmg cepat rosak.. sbb kadang2 kita ni excited sgt2 wat assgnmnt kn.. hehe.. xpun, excited ber ym.. kekeke...

ain.. beli le external motherboard.. bape hinggit aje kot...

plus, rugi gak klu beli laptop.. duit tuh leh beli benda len kot..

ASaDa RyutaRo said...

hahahahaha.. motherboard rosak?? panas sangat la tu.. ke benda lain yg rosak?

kesian lak.. laptop biasa2 saja pun harga cecah rm2000 lagi ke skrg ni? hurm..

Insan Marhaen said...

tak pa..tak pa.. rileks...

patutla Along selalu pesan, kalau beli laptop, pastikan warrantynya 3 tahun...

amirah said...

kasih diterima...wakaka

encik luth said...

ain, laptop dah murah sekarang ni. kalau tak mampu beli cash, hutang je la. sebulan rm100. hhuhuhu

f_aRa_aINa989 said...

laptopmu itu pernah berbakti padaku juga...huhu

Thoha said...

harap bersabar dan dapat terus update blog lagi selepas ni..

iqbalsyarie said...

adei..nazaknya lappy tu..takpew..selagi boleh pakai..heee..

nak cuti panjang?ok...jaga diri dan gudluck!kalau kamu ada banyak masa,jengah la sesekalike Pondok CInta ya~

Bangauputih said...

bersabar yah dek ain...
semoga lekas dapat gantinya dan bisa terus berblogger ria...
;-)

maCy said...

m kekaseh pn dlu wt hal..rm620 die telan tau.. tp skg perform gila :D

mier@merr said...

sgt tak best klu laptop rosak..huuuu~~

tapi da best sbb ade laptop bru..wawawa

Pencacai Alim said...

takpe2..aku kan ada..hakhak..

M a W a D D a H said...

sabar ye..buatlah pilihan yang terbaik..:)

Legasi Karya said...

Bestt..hehe