mereka yang tegar

Wednesday, March 17, 2010

Famili Blogger. Famili Mukabuku.

Rasanya semua ahli keluarga saya ada blog. Kecuali adik kecil yang belum tahu membaca itu.

 

Blog Baba http://ustazbaba.blogspot.com/

 

Blog Mama http://junaidahkassim.blogspot.com/

 

Blog Angah http://ahmadfathurrahman.blogspot.com/

(lama tak update ni)

 

Blog Kak Uda http://nurulamirafatin.blogspot.com/

 

Blog Kak Teh http://budakbudakcomei.blogspot.com/

(comei tang mana pun taktau lah, hehe)

 

Blog Kak Chik http://atiqahfarhani.blogspot.com/

 

Blog Kakak http://nuruladilahcute.blogspot.com/

 

Biasalah orang yang berblog ni, bila rajin selalu update. Bila tak rajin, bersawang lah blog.

Saya ni, dah tak larat nak menjawab bila ada kawan-kawan yang terjumpa blog ahli keluarga.

 

“ain, semua family ko ada blog?”

“blog Adilah Cute tu, adik perempuan mu yang kecik tu yang tulis sendiri ke?”

“terernya Mama ko, reti guna internet”

“ahaa, Baba hang cekap internet, maka dia boleh pantau hang yang nakai ni”

 

Dan juga muka-muka terkejut bila ada kawan-kawan yang ternampak saya chatting (YM) dengan Baba @ Mama.

 

Yang best :

1.senang nak tahu perkembangan adik-adik & family. Kadang-kadang memang tak sempat nak bersembang panjang di YM, maka saya boleh tahu apa yang berlaku di rumah dengan membaca blog Mama ataupun adik-adik.

 

2.jimat kredit. Yelah saya mengaku saya memang jarang telefon rumah. Tapi, boleh dikatakan setiap hari tetap akan bertegur sapa di YM. Kalau pagi nampak Baba online, chat sekejab Tanya khabar. Bila malam pulak nampak adik-adik online, chat sekejab Tanya khabar. Bila rindu, yeaa boleh buat video call.

 

3.facebook?nampaknya semua dah ada facebook sekarang.heh,lagi lah kerap berbalas komen di fb.

 

Yang tak berapa nak best :

1.tak boleh la saya nak menakal… haha. Family pantau dari jauh.

 

Maka, apa yang kamu kenal saya di alam maya, begitulah juga saya di dunia sebenar.

0 komen tak puas hati: