mereka yang tegar

Monday, April 09, 2007

...:::sahabat seperjuanganku, SAYANG KAMU SEMUA:::...

cehhh, tajuk post yg teramat2 skema.gembira benar aku hari ni, setelah meninggalkan alam persekolahan 4bulan lalu,baru td aku berpeluang bertemu kwn2 rapat aku.wlaupun ada sorang yg takda(amal kena keja, sibok je la manager metrojaya tuh,time aku nk kuar ngan amal,baru la dia sibok2 suh amal keja full)

che pah plak baru balik dari labuan, baru ni je la td dpt jumpa dia.pejah susah skit nk dpt permission nk kuar.huhuhu...nad plak, mmg bila2 masa je aku bleh jumpa dia.

kami 4 org p sek dlu, che pah nk bagi barang kat cikgu kesayangan dia(kan dia baru balik dr Labuan, aku pun beriya2la igtkan dia nk bg barang2 dr Sabah, cam ikan terubuk masin ke, tikar Sarawak ke, barang2 kraf ke, rupanya dia nk bg biskut Tiger setin ngan buah epal!) hehehe..

segan gak nk jejak kaki ke sekolah td.alahai,byknyer perubahan pada Almashoor tercinta.Tahniah pada puan pengetua, Ustazah Zainab...kami jumpa ckgu Fieza(kimia), ckgu zaharah(biologi), ckgu rosmaizar(fizik), cikgu harlina(english), ckgu faridah(addmath), ckgu hani(sejarah), ustaz adnan(sunnah) & guru paling popular AIGS, ckgu Nasar..
dan paling penting, aku begitu rindu akan nasihat2 dan amanat2 daripada guru2 tersayang aku nih.akan ku titip satu persatu pesanan tak jemu2 dr depa, buat pedoman aku menempuh alam baru.
Pejah plak, dpt duit dr pihak sek, dia antara pelajar cemerlang sek tahun nih...huhuhu, maka aku dgn tak segan silu membodek Pejah utk belanja makan.dan dgn tidak disangka2, Pejah ckp, ''ha, jom..kita p lunch kat pizza hut''
ahaks...tp sebelum tuh, kena p jumpa jiddah(nenek) Che Pah dlu, nk mintak kebenaran bawak cucunya p kuar makan...
hek3, dgn bersemangat kami pun p pizza hut yg terdekat...dekat je..
ni la muka kwn aku sebelum order sampai.


hak3, akan kukenang wajah kanak2 ribena ini sampai bila2..


ceria gila ahh!
ni plak masa ngah tggu bas !
lepas mkn, aku ajak depa p tgk wayang.alamak, lupa plak kwn aku sorg ni(Pejah) takleh p masuk panggung..
erm, takpa la kan. Nad ajak p main boling? BOLING? hahaha, depa suma pakai baju kurung..
arrghh, belasah je la..

mmg lawak gler ah tgk kwn2 aku men boling pakai baju kurung...

erm..aku plak, baru nk belajar baca novel..NOVEL? ah ha...novel..erm, sj nk cuba2 baca..td beli novel Habiburrahman, Ayat2 Cinta..
bila la nk habis baca ehh..(thx buat seseorang yg secara tak sedar, dia dah bagi galakan kat aku utk menghabiskan novel tuh)
nt bila2 aku ada masa, aku bagi sinopsis novel tuh yerk!

0 komen tak puas hati: