mereka yang tegar

Friday, December 31, 2010

melampau-lampau!

hangat rasa hati saya.

hangat bila masuk ke Blog Ain Fathihah, cuma ada dua entri untuk bulan Disember. fuh. sebagai blogger, terasa kerdilnyaaaaa diri ini bila melihat betapa lesunya blog saya sejak akhir-akhir ini.

insyaAllah, saya akan aktif menulis semula bermula Jan 2011.

salam sayang buat semua.

Monday, December 20, 2010

simple update

salam'alaik. uhuk uhuk uhuk! tepis-tepis habuk depan muka. sambil garu-garu hidung. amboi, banyaknya habuk.

sejak saya balik Penang untuk cuti semester 6/12, saya tak sentuh internet dan laptop langsung. Bukanlah bermaksud tahap keimanan adalah tinggi sampaikan takteringin nak online, FB, dan UPDATE BLOG.

Habis exam hari tu, ingatkan nak sakan update blog masa cuti. Dah ada dah cita-cita nak update satu entri setiap hari. Tapi apakan daya, bila balik rumah, rupanya sambungan internet di rumah bermasalah. wuu, punah harapan nak jadi blogger tegar semula.

Dua minggu berlalu dengan aman damai di rumah. Tak teringat langsung nak ke CC. Lagipun, bukannya mati pun kan bila tak online. Tak tahu lah kalau ada orang yang gigil-gigil badan bila satu hari tak dapat ngadap internet. hehe.

Ini kali pertama saya jejak kaki ke CC belakang rumah sejak beberapa tahun. Rasanya kali akhir saya ke sini, masa zaman sekolah dulu sebab nak isi borang online permohonan ke matrikulasi.

dan, online di CC sangatlah tak best. Bising. Rasa tak selamat (sebab penuh lelaki saja). Lampu malap. Sejukkk aircond. haha. Nampaknya tak jejak dah kot ke sini.

maaflah pada pembaca Blog Ain Fathihah yang menanti entri baru. Sungguh, ada banyak cerita mau dikongsi, tapi tak dapat nak tulis.

Pada kenalan-kenalan yang mesej ke nombor HP saya bertanyakan 'bila nak update entri baru? rindu',
wow! saya terharu tauuuu!

Monday, December 06, 2010

berkemas.

salam. sekali pandang, saya terkejut bila tengok gambar ni di FB adik perempuan saya.

isk, berani betul ambil gambar dengan lelaki begini! desis hati saya.

tapi, bila dah dua kali pandang,
ceh, Adeebah bergambar dengan Baba rupanya.

mod : sedang packing barang nak balik Penang esok. Yuhuuu! suka hati.